perjantai 22. kesäkuuta 2012

Käy taas

Tiistaina aloitin kovan kaasarin metsästyksen, kävin asiantuntijaliikkeessäkin sen tiimoilta. Sieltä tuli karu tuomio, Favorittiin ei ole saatavissa uutta laillista korvauskaasaria. Ainoa laillinen Weber löytyisi vuosimallien 86-90 Ford Fiesta 1.4:sta, joiden alkuperäiskaasari olisi mitoiltaan vastaava. Tämänkin auton korvaava kaasari olisi laiton. Tämän tuomion jälkeen olin melkoisessa paniikissa ja päädyin soittelemaan Suomen Skoda valtakuntaan, Orimattilaan. Sieltä tulikin sitten pelastus...
Ensinnäkin se tiiviste mikä minulta murtui on vaihdettavissa. En olisi vaan kovin äkkiä tajunnut, että sitä pitelevät pultit menevät koko kaasarin läpi... Toiseksi varovasti kysyin, ettei olisi moista ylimääräisenä kun itselläni olevat kaasarit ovat kaikki uudempia... ja olihan siellä suoraan hyllyssä. Täten sain kasattua kaasarin takaisin nippuun ja auto taasen tulille.
Kävin myös varaosa-autosta irroittamassa moottorinkannakkeen, josko vaihtaisi saman tien vähän tuoreemmassa kunnossa olevan kannakkeen. Tämä projekti ei ihan yhdeltä mieheltä onnistu, koska kone on nyt luonnollisesti hieman poissa paikaltaan. Mutta eiköhän tuokin saada vielä kiinnitettyä viikolla valmiiksi. Vanhakaan ei sinänsä ollut mennyt rikki, sen "pultti" oli vain irronnut.
Joten kyllä sitä parin viikon päästä oltaneen taas viivalla, mahdollisesti vähän aikaisemminkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti