sunnuntai 2. lokakuuta 2011

HUH HUH...

Eilen oli sitten vuorossa Teijo-Talot ralli. Edellisestä kisasta olin päättänyt ottaa opiksi, olin selkeästi käyttänyt liikaa jarrua.
Kilpailupaikalla ei mitään erikoista, katsastus oli erittäin suurpiirteinen, mutta kyllä sieltäkin vaan vika löytyi. Katsastusmiehen käteen jäi meinaan toinen takaluukun kiinikkeistä... Nooh pikkujuttu korjata.
EK 1:
Ensimmäinen pätkä oli "legendaarinen" Aijala, jonkinlainen käsitys tästä pätkästä oli jo olemassa kun muutaman kerran ollut katsomassa. Olin taakse vaihtanut tähän kisaan oikeen oikeat rallirenkaat ja se kyllä oli hyvä päätös, takapää muuttui vielä paremmaksi pidon suhteen. Paikoitellen tuntui jopa että keulasta loppuisi pito. Mutta pätkä sujui hyvin ja muutamissa kohtaa taisi olla yritystäkin... Aika maalissa jättiyllätys, alle sekuntti toiseksi hitaimpaan.
EK 2:
Nyt siirryttiin alueelle jossa en ole ikinä ollut edes katselemassa. Sen verta oli huhua että tiet tuppaavat kääntymään. Ja niinhän ne tekikin, ei yksikään nypyn ylitys mennyt suoraan ja kurvien tiukkuudetkin aika huimia välillä. Monta oho huudahtusta tuli ja yksi oho-tilanne johti lievään kädettömyyskohtaukseen. Tiellä komeasti pysyttiin mutta käsiä oli ohjaamossa... Aika oli ihan tyydyttävä.
Seuraavaksi käytiin tauolla, autoon ei tarvinnut tehdä yhtään mitään. Ei edes lisätä bensaa.
EK 3:
Samoilla seuduilla pysyttiin joten oletettavissa oli samankaltaista tietä. Hieman vauhdikkaampi ja leveämpi oli tämä latu, mutta ilkeä ilta-aurinko aiheutti harmia. Se myös johti armottomaan pumppaukseen, ei hyvä. Aika ei siltikään ollut sysihuono, vaikka ajo tuntui siltä.
EK 4:
Taas oli lähdössä jo kapeampaa polkua, paljon kakkoisen kaltainen pätkä. Oho tilanteita tuli ja "huimin" tuli saavuttaessa takapiikkiristeykseen, aivan suoraksi siimoille asti. Eikun pakkia ja matka jatkumaan. Aikaa siihen toki tuhrautui, mutta se huomioon ottaen ihan ok suoritus. Harmi kun kameralle ei tätä pätkää tullut, lähtöön oli loppunut nauha...

Kokonaisuutena huomattavasti parempi suoritus, ainakin jos vertaa muihin kilpakumppaneihin. Välissä en ajanut kilpurilla metriäkään eli tämä ajon parannus tuli ihan puhtaasti pääkopasta. Autokin jäi täysin ehjäksi (nooh mitä ny kartturi sai sisäovenkahvansa toimimattomaksi), joten pitäisiköhän sitä tänä vuonna vielä ajella joku kisa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti